Nutrition

Ett spinnande rovdjur, en söt köttätare

När din katt puffar mjukt på din kind är det kanske svårt att tro att den är ett renodlat rovdjur. Kattens vilda släktingar jagar små däggdjur, fåglar, grodor och till och med insekter för att få i sig det, för dem, så livsviktiga animaliska proteinet.

Ditt sällskapsdjur har ärvt rovdjurens instinkter:

  • Katten har en stark jaktinstinkt - den jagar även när den är mätt.
  • Att katten är en jägare syns vid lek – katten smyger på leksaker och attackerar dem vilt.
  • Katten är anpassad till en köttätardiet; den utnyttjar mest effektivt näring från kött och kan bli sjuk om den inte får i sig animaliska proteiner och dess aminosyror.

Sköt ömt om ditt tama rovdjur och ge den rätt slags foder!

Många mål om dagen, tack!

Vildkatten jagar dygnet runt och mellan jakttillfällena smälter den sina måltider och dåsar. I gapet på ett vilt, litet kattdjur hamnar i snitt elva små gnagare om dagen. Tamkattens rytm när det gäller måltider ser likartad ut; många små måltider under dagen och natten. Det är därför bra om det hela tiden eller flera gånger under dagen serveras ett högkvalitativt foder.

Fodrets kvalitet har betydelse

Kattmat av dålig kvalitet som t.ex. en obalanserad mineralsammansättning eller en stor mängd kolhydrater kan orsaka många problem, såsom hud- eller urinvägssjukdomar. Man bör också vara uppmärksam i valet av proteinkällor; katter som får alltför mycket rå fisk kan exempelvis drabbas av gulfettssjuka som beror på E-vitaminbrist. Rätt mängd av tillredd fisk är den bästa källan till omega-3-fettsyror, så det lönar sig ändå att i lämplig mängd innefatta den i kattens foder.

Verkar det komplicerat? Var inte orolig; Purenaturals helfoder innehåller allt din katt behöver! Varje aminosyra, vitamin, mineral- och spårämne är noga uträknat – för att din katt ska känna livskraft och få ett långt liv. När katten mår bra och får i sig det den behöver så syns det; den har en skinande päls, en muskulös kropp och är lekfull.